Header Image

Vitavindar

22 årig mamma till min dotter Celine som föddes våren -16. Boende i Halmstad med min lilla familj sedan vintern -14.

Recept på goda bullar

Publicerad,

Kardemumma och florsocker bullar.

 

125g smör

1 pkt jäst

1 dl socker

5 dl mjölk

1 krm salt

vetemjöl

 

Smält smöret samtidigt som du smula ner jästen i en bunke.

Strö allt socker över jästen och häll mjölken i det smöret. Låt det värmas till fingervarmt.

Häll ner mjölkblandningen i jästen och vispa upp.

Tillsätt saltet och mjölet till degen släpper kanterna.

Låt jäsa tills dubbla storlek. (Jag använder bakbunke.)

Medans degen jäser kan du göra fyllningen.

125g smör (rumsvarmt)

1 dl socker

Kardemumma (2 msk) och florsocker efter smak. 

 

När degen jäst klart knådar du den och kavlar ut på mjölat bakbord.

Bred över fyllningen och rulla bullar.

Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

Starta ugnen på 225°C.

 

Nu kan du:

Vispa upp 1 ägg tillsammans med en skvätt mjölk och en nypa salt. 

Och ställ fram pärlsocker.

 

Nu när bullarna jäst sista gången ska du pensla dom försiktigt med äggblandningen och strö på pärlsocker.

Ställ plåten mitt i ugnen några minuter, 7-10 kanske? Tills gyllenbrun färg.


 

Här hemma fick jag hjälp av Celine att baka. Finns det något mysigare?

 

Så fantastiskt att veta att vi kommer baka många gånger tillsammans. Att det kommer bli vår grej. ♥

 

Tre plåtar fick vi ihop.. Och bullarna fick bli fika på stranden dagen därpå. Lyx.

 

Har du ett grymt bullrecept? Då får du gärna dela med dig.

Nästa gång ska jag baka bullarna ur My Feldt’s bok. Ett måste.

 

/ Kram A♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *