Kan vara de saftigaste bullarna jag har gjort, någonsin.
Testade ett nytt recept och det blev bara så bra!
Degen blev sådär perfekt att kavla, och fyllningen fick det där lilla extra.
Bullarna blev precis klara tills att Tim kom hem. Och han kände doften långt nedanför trappen.
Recept, Deg:
1 pkt jäst
2 dl mjölk
1 dl grädde
100 g rumsvarmt smör
1 msk kardemumma
1 1/2 dl socker
1/2 salt
1 ägg
mjöl
Fyllning:
200 g rumsvarmt smör
3/4 dl socker
1/4 dl rörsocker (mortla)
1 msk vaniljsocker
1 msk kardemumma
Pensling:
1 ägg blandat med 1 msk mjölk och lite salt
pärlsocker
Smula jästen, och vispa upp det tillsammans med mjölken, grädden och smöret.
Tillsätt resten och blanda.
Tillsätt sedan mjöl. Lite i taget till degen släpper kanterna. Då arbetar du degen lite till.
Låt jäsa ca 60 minuter. (Jag jäser alltid i bakbunke med lock) Annars kan du använda en bakduk.
Under tiden degen jäser kan du blanda samman fyllningen.
Mjöla ett bakbord och häll försiktigt ut degen. Kavla direkt ut till en rektangel utan att knåda den.
Bred över fyllningen och gör de bullar du vill.
Låt jäsa under bakduk i 40-50 minuter. Och sätt ugnen på 200°C.
Pensla bullarna med det uppvispa ägget och strö över pärlsocker.
Ställ plåten i mitten av ugnen i ca 10 minuter. (Tills gyllene färg)
/ Kram A♥
Senaste kommentarer