Hej ❤️
Tar en lugn stund i soffan med en latte och lite pepparkakor. Bara jag och Celine. Ganska mysigt ändå.
Har börjat på andra säsongen av Vår tid är nu. Har du sett första säsongen?
Dessa ”från förr” brukar inte vara något för mig. Men denna. Jag gillar den. Kolla till långt in på småtimmarna när Tim och Celine sover.
Första pepparkakorna denna hösten. Och latten i favorit muggen. Visst är den fin? Kanske borde beställa en till. Så vi har en varsin jag och Tim.
Om han väljer en mugg från till kaffet väljer han gärna den med.
Så tror du inte att jag tog min varma choklad i den imorse? Såklart.
Njuter du också av det där lilla extra? Att bara en kopp kan ge det där extra.
Slängde ihop lite frukostbröd igår kväll.
Enklaste receptet. Och brödet smakar likt det man får till salladen på pizzerior. Positivt enligt mig, när dom är nybakade iallafall.
Receptet på 16 st Källarfranska får du här:
1 pkt jäst, 5 dl vatten, 1 msk socker, 1,1/2 tsk salt, 3 msk olja och mjöl (jag använde mig av Manitoba Cream)
Smula jästen och strö över sockret medans du värmer vatten till fingervarmt.
Häll det ljumna vattnet över och vispa upp. Tillsätt sedan resten av ingredienserna.
Knåda degen på mjölat bakbord och dela degen i 16 bitar.
Doppa dom i lite mjöl och platta till för att sedan lägga på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30-40 minuter.
Medans det jäser sätter du ugnen på 250g.
När det jäst klart ställer du in plåten mitt i ugnen ca 10 minuter. Tills gyllene färg.
Låt bröden vila på ett galler.
Här hemma fick Celine baka några egna. Alltid kul att baka ihop med henne. Hon gör precis som jag gör. Gullunge.
Tim slutar nog snart. Då ska jag packa några änglavingar jag fått sålt på Facebook och sedan ska vi iväg för att handla till tacos.
Tacos fredag, såklart(!) framför idol.
Men om vädret fortsätter så här, hade jag gärna gillar i helgen. Vilket väder vi fått. Ljuvligt ju!
/ Kram A❤️
Senaste kommentarer