Hej ♥
För att få lite lucia stämning här hemma satte jag en deg på jäsning.
Såg något så fint sätt att fläta bullar på här om dagen, på Instagram. Minns dock inte vem..
Men dom blev så enormt stora så jag har fått delat på dom innan de åkte in i frysen. haha!!
Nästa gång får degen göras längre och inte så bred.
Tänker alltid att jag inte ska testa nya saker..
Och såklart fick jag finaste sällskapet vid baket.
Ganska fina va? Egentligen i perfekt storlek här nedan. Men efter jäs-och gräddning kunde jag gjort dom hälften.
Hur jag gjorde?
Jag kavlade ut degen och hade på fyllning, smör och socker.
Vek degen dubbel och skar ca 4 cm remsor.
Delade remsorna i 3 (för att fläta) men jag lämnade 2-3 cm upptill som håller ihop degen, förstår du?
Fläta och vik ihop. Låt degen som sitter ihop ovanför flätan ligga underst.
Har du något speciellt sätt du snurrar bullar på ?
Till något tråkigt. Jag vet inte vad som hänt, men Celine har tappat en bit av tanden.
Som en liten fyrkant nedtill på tanden, mitt i dessutom.
Så imorgon ska vi till tandläkaren och jag håller verkligen tummarna att inget ska skrämma Celine när det ”lagas” eller vad som sker.
Hon som precis lärt sig att tandläkaren INTE är farlig och inget som gör ont. Åh!!
Tur vi valt den bästa som har hand om henne..
Nu ska jag dricka lite kaffe. En latte rättare sagt. Lyxigt med en Nespresso tycker jag.
/ Kram A♥
Senaste kommentarer