Vitavindar

Östra stranden, grillat och recept på bullar.

Hej ♥

Sitter här hemma i soffan, äter jordgubbar och slänger ögonen på Celine emellanåt som sitter på golvet och leker.

Svårt att slita blicken. Spännande att se hur hon leker. Hon gör allt så perfekt. I mina ögon.

Allt ska sitta rätt, varannan färg, i färgordning. (Oftast såklart)

Hon har samtidigt en hink med spade, kratta, dockservis, en godis bit, klistermärken och lite smått i.. Alltså en himla röra.

Men hon vet vart hon har allt, trots röran.

 

Vi har invigt grillen idag. Så härligt med solen som värmer på. Äntligen kan man sitta ute och sola.

Förutom det har vi varit till Östra stranden och fotat lite. Du kan få se några av de bilderna.

 

Nu får man försöka fånga de där härliga ögonblicken. Hon vill inte vara stilla så värst länge.

Så nu får vi göra allt roligt istället för att ”sitt här så ska mamma ta bilder”. De där funkar inte längre. 

 

Igår gjorde jag bullar, vanilj, kardemumma med vallmofrön.

Gjorde från ett annan recept men ändrade om lite. Och de blev SÅ goda. Receptet kommer nedan.

Jag blir lycklig när Celine väljer att vilja baka med mig. Lite mysigare, lite kladdigare.    

 

Till degen:

1 pkt jäst.

150 g smör

5 dl mjölk

2 dl socker

1 tsk salt

3 tsk kardeumma

1 msk vaniljsocker

Mjöl

 

Fyllningen:

200g rumsvarmt smör

2 msk vaniljsocker

2 msk vallmofrön

1 dl socker

 

+ 1 ägg, en skvätt mjölk och lite salt

pärlsocker eller vallmofrön

 

1. Smält smör i en kastrull och smula ner jästen i en bunke, strö över allt socker.

2. Häll ner mjölken i kastrullen och värm till fingervarmt.

3. Vispa ner mjölkblandningen i jästen och vispa tills allt löst upp sig.

4. Tillsätt kardemumma, salt, vaniljsocker och mjöl tills degen släpper från kanterna.

5. Låt jäsa i 30 minuter eller tills dubbel storlek.

6. Under tiden blandar du samman allt till fyllningen.

7. Knåda degen, kavla ut, bred över fyllningen och rulla bullar. Låt jäsa 30 minuter till under bakduk.

8. Sätt ugnen på 225-250° och vispa upp ägg, mjölk och salt.

9. Pensla bullarna med äggblandningen, och strö över pärlsocker eller vallmofrön.

10. In i mitten av ugnen 8-10 minuter eller tills gyllenbrun färg.

 

 

Mina bullar blev stora, fluffiga och himla goda.


Pratade med farmor igår som fyllde 70 år. Oj så glad hon blev när jag ringde.

Och vilken tur att hon ska firas samma helg vi kommer upp till Torsby för att fira Celine. Så att vi inte missar.

Så jag ska hinna med att fira så många jag bara kan.

Farmor, Celine, pappa, mamma, Älva. Kanske någon mer? Måste kolla så att jag inte glömmer någon.

 

Förutom de samtalet pratade jag också med pappa. Älskade de minuterna, ibland upp emot en timme vi pratar.

Han jag små framsteg efter proppen 1 januari detta året. Vilket är fantastiskt. Och jag förstår honom till 100% att han bara vill att allt ska vara som förr, att allt bara ska bli bra igen.

Om du bara visste vilken ångest jag haft sedan detta hände. Gråter om nätterna. 

Mitt bakade har tidigare varit att släppa allt, känna ro. 

Nu hinner jag inte tänka så mycket när Celine är mig i benen, så allt kommer i mitt bakande. På gott och ont. 

 

Vill somna innan Tim för att slippa tänka, och ibland gråter jag från ingenstans, eller för att något litet går emot.

Men allt grundar sig troligen i allt som hänt. Det gör så ont. 

 

Nu ska vi nog hitta på något med Celine innan jag ska träna igen.

Har du haft en härlig påskhelg?

Imorgon ska katterna vaccineras för sista gången och sen börjar nog Tim jobba 12 timmars pass. Han vet inte riktigt ännu.

 

 

/ Kram A♥

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats