Vitavindar

Ett snabbt och enkelt recept på rostbröd.

Finns det något i bröd väg som jag gillar så är det rostbröd när de blir sådär knapriga, du vet?

Tänk dig nybakat svalt bröd som ska rostas. Med marmelad och ost. Helst en tekopp till.

Jag kunde inte låta bli att slänga ihop två limpor innan när jag fick veta att vi slipper öga massa matlådor då Tim sover hemma hela veckan.. Enkelt och smidigt recept, för alla.

Receptet kommer nedan.

1 pkt jäst

5dl vatten (fingervarmt)

2 msk socker

2 msk raps olja

2 tsk salt

Mjöl

1 ägg

Blå vallmofrön

Smula ner jästen och häll över det ljumna vattnet och vispa upp

Tillsätt socker, olja och saltet.

Häll i lite mjöl eftersom. Arbeta gärna med elvisp eller bakmaskin tills degen släpper kanterna och låt den jäsa i 50 minuter

Ta degen ur bunken på mjölat bakbord och dela upp den i två delar och forma limpor.

Lägg dom i bakplåtsklädda brödformar, eller på en bakplåtsklädd form.

Låt jäsa 30 minuter under bakduk och starta samtidigt ugnen på 250 grader.

När bröden jäst färdigt penslar du dom med uppvispat ägg och häller över vallmofröna.

Ställ in bröden längst ned i ugnen och ändra samtidigt värmen till 200 grader.

Grädda bröden i ugnen ca 35 minuter. (Bröden ska låta ihåliga när de är klara om du knackar på dom, eller vara uppemot 98 grader)

 

 

Brödet går som sagt snabbt att baka. Och blev himla gott. Tror vi hade kunnat hoppa middagen idag och bara ätit nybakad bröd.

 

Nu ska jag mysa med Celine den sista timmen innan läggdags.

Hon har krupit upp hos mig och vill läsa en bok till. Och en till, och en till. Så då gör vi väl det.

Finns det något som är så rogivande som att läsa en bok för sitt barn? Vi älskar det.

 

/ Kram A❤

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. vitavindar

      Vilket det gör medvetet. Tycker aldrig att mängden mjöl i recept blir bra. Så jag gör som det står i receptet.
      Har i lite mjöl i tag tills att degen precis släpper kanterna.
      Skulle det vara så mycket mjöl att det är mer än ett paket, då skriver jag det.

stats