Vitavindar

Instagram, netto fynd och recept på krämbullar

Godmorgon ♥

 

När Tim och Celine gick upp 9:20 tänkte jag att jag skulle sova i alla fall fram tills 10.

Men såklart orkade jag inte det när jag väl kunde. Låg i stället och drog mig fram tills 9:40. Vilket var otroligt skönt.

Kunna lägga sig tvärs över sängen utan att någon annan ligger där.

Småsaker uppskattas SÅ mycket. Hehe

 

Vi har toppen väder. Funderar på att gå en promenad. In till stan kanske? Strosa, ta en fika? Njuta av en lördag utan måsten. 

 

Igår kom Celine’s klänning jag köpte via instagram. Billigt. Och den är så söt och somrig.

Kan knappt vänta på att vi ska åka till värmen snart.

fullsizeoutput_1df1

fullsizeoutput_1df0

Namnlös design (8)

 

I torsdags åkte vi till netto (närmaste butiken) och handlade lite som fattades hemma i skåpen..

Hittade en liten, nästintill retro spegel för 25 kronor.

fullsizeoutput_1df8

fullsizeoutput_1df7

 

Och då vi fortfarande har bröd hemma som jag bakat blev det istället en liten sats med krämbullar.

En varsin gick ner igår till talang. Resten fryste vi in.

Namnlös design (10)

 

Enkelt och smidigt att baka..

 

  • 25 g jäst
  • knappt 1/2 dl socker
  • 75 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 2 msk vaniljsocker
  • mjöl

 

  • Marsankräm
  • Smör
  • Socker

 

  1. Smula jästen och häll över sockret.
  2. Smält smör och häll över mjölken, värm tills fingervarmt.
  3. Blanda ner smör och mjölkblandningen i jästen.
  4. Och blanda sedan i resten. Mjöl tills degen släpper kanterna.
  5. Låt jäsa 30-40 minuter eller tills dubbla storlek.
  6. Blanda samman marsankräm.
  7. Knåda degen på mjölat bakbord.
  8. Kavala ut, ganska tunt och stansa ut ca 10 cm/dm. Jag fick ut 14 stycken.
  9. Klicka i en halv msk marsankräm (eller efter smak) i mitten av degen och tryck ihop degen som en säck.
  10. Vänd säcken upp och ner och placera på en plåt med bakplåtspapper.
  11. Låt jäsa 30 minuter. Och sätt ugnen på 200°C
  12. Placera plåtarna i mitten av ugnen ca 10 minuter. (Håll koll, de får färg snabbt. Ibland kan folie behövas uppepå.
  13. När du precis tagit bullarna ur ugnen penslar du så dom som ska ätas direkt med smör och doppa i socker.
  14. Om du inte ska göra klart alla. Lägg de svala bullarna i frysen och garnera när de ska serveras.

 

Testa och säg gärna vad du tyckte.

 

Nu ska vi ha en liten lugn stund i soffan innan vi drar oss utåt.

 

/ Kram A♥

Namnlös design (9)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats