Vitavindar

Recept på Fru bråttom bullar och vår första kalops.

Hej ♥

 

Vår allra första kalops står och puttrar på spisen. Bara en liten stund kvar tills vi får se om detta blir en söndagsrätt. Kanske?

Oftast har vi mest tid på söndagar till att göra något som tar längre tid.

 

Denna helgen har varit sådär lugn, du vet. Vi har inte gjort något speciellt alls. 

Vädret har varit grått och tråkigt. Men vi började helgen med tacos till Talang. Vilket var en bra start.

Jag har köpt mig lite blommor, så jag får känna lite vår här inne när kylan och regnet faller där ute.

Och tidigare idag har vi varit iväg och köpt en doktor T-shirt till Celine. Så gullig, måste bara visa dig någon dag.

Ikväll medans kalopsen stått på spisen har jag bakat Fru bråttom bullar. Receptet fick jag av pappas fru för många år sedan. 

Dom heter nog bråttom då de inte ska jäsa något mellan att degen är klar tills att dom står i ugnen. 

Jag hade dock lite vaniljsocker i, då vi älskar vaniljsocker här hemma.. Det enda vi lagt till i receptet. 

 

Vill du också testa baka dom? Då kommer receptet här:

 

Ingredienser;

Deg: 1pkt jäst, 100g smör, 3,5 dl mjölk, 1,5 tsk salt, 1 ägg, vaniljsocker, mjöl.

Fyllning: 50 g smör, 50g hackad mandel, 50g socker, vaniljsocker.

Garnering: 1 ägg, pärlsocker (Jag blandar dock 1 ägg med 1 msk mjölk samt lite salt = slipper det trådiga)

 

1. Sätt ugnen på 250°C Smält smör i en kastrull, smula jästen i en bakbunke och häll över sockret.

2. När smöret har smällt häller du i mjölken och värmer till finger varmt (37°C)

3. Häll mjölkblandningen över jästen och vispa upp.

4. Tillsätt sedan salt, ägg, vaniljsocker och mjöl tills degen släpper bunken.

5. Rulla minst 18 bullar, beroende på storlek, och lägg på en bakplåts klädd plåt.

6. Blanda samman fyllningen.

7. Klipp ett kryss i mitten av bullarna och klicka i fyllningen.

8. Pensla bullarna med ägg och strö över lite pärlsocker.

9. Ställ in i mitten av ugnen mellan 5-10 minuter.

(Är du osäker på om bullarna är klara kan du kolla under dom, är dom gyllenbruna, då är dom klara)

10. Låt bullarna svalna på galler.

 

 

 

Min lilla bakhjälp vill gärna sticka ner händerna i degen, ta en handfull och trycka in i munnen. Hehe

 

 

Nu är kalopsen klar och vi ska äta.

Så jag avslutar helgen med en busbild på lilla C som satt blöjor på dockorna

 

/ Kram A♥

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats